20ное.

Как да изберем правилните дамски чанти?

Както при повечето модни артикули, дамските чанти могат да подскажат много за човека, които ги носи. Например, онези етикети, на които пише Chanel или Valentino, могат да предложат статут или ползвателят им просто оценява емблематичната марка. Разбира се, най-актуалните тенденции при дамските чанти не говорят изключително за цена или вкус. Вместо тях – формата, използваните материали и размери говорят повече за това, което е приоритет на жените и кои остарели модни правила вече не се спазват. Със завършване на месеца на модата е време да разгледаме всички дизайнерски гледни точки и да посочим кои стилове ще се наложат тази година. Когато става въпрос за тенденциите при дамските чанти по подиумите могат да се видят контрастни размери. През сезон 2020 се наблюдават нови тенденции при дамските чанти по подиумите от Ню Йорк до Париж. Те са значително по-игриви и дръзки. Носенето на две чанти едновременно е хитът. При някои дизайнери философията „колкото повече, толкова повече“ означава, че една дамска чанта не е достатъчна и носенето на две или повече наведнъж е по-добре. Малките дамски чанти продължават да диктуват пазара. Дава се акцент върху малките детайли. Тази година дамските чанти са всичко друго, но не и обикновени.
Когато решите да похарчите определена сума за красива чанта, искате да знаете дали е добра инвестиция. Любимите Ви дамски чанти, трябва да са аксесоар, способен не само да задоволи всички практически нужди, които трябва да отговарят на една дамска чанта, дори дизайнерска такава, но преди всичко, за да направи Вашите тоалети още по-елегантни. Вашата дамска чанта трябва да Ви служи вярно и дълго.

Дамски чанти през рамо

Дамски чанти през рамо
Дамски чанти през рамо – GabyModa

Това са едни от най-популярните модели дамски чанти. Предлагат се в редица материали, дизайни и цветове. Въпреки, че се наричат чанти през рамо, се срещат както с къси, така и с дълги презрамки. Много често жените предпочитат да държат дръжките на своите чанти или просто да ги носят в ръката си за по-небрежен вид. Тази година едни от най-актуалните дамски чанти през рамо са на дизайнерите Prada, Michael Kors и Kate Spade.

Големи дамски чанти за пазар

Големи дамски чанти за пазар
Големи дамски чанти за пазар – GabyModa

Срещат се в различни видове, стилове и цветове. Тези дамски чанти приличат много на тези през рамо, с разликата, че са по-големи, предназначени за покупки, пазар или просто за съхранение на голям брой дамски артикули. Големите дамски чанти са почти винаги с правоъгълна форма. Ширината може да бъде по-голяма от дължината и обратно. Препоръчваме да използвате органайзер за чанта, ако искате да намирате желания от Вас предмет по-бързо.

Дамски чанти през тялото

Дамски чанти през тялото
Дамски чанти през тялото – GabyModa

Едни от най-практичните дамски чанти. Позволяват свобода на ръцете докато сте в движение и можете да носите други предмети. Името им произлиза от начина по който се носят – дългата презрамка по диагонал на тялото. Някои дами ги носят на едно рамо с цел разчупена визия.

Ученически дамски чанти

Ученически дамски чанти
Ученически дамски чанти – GabyModa

Наподобяват чантите през тялото с тази разлика, че са по-големи и масивни, защото са направени за носене на учебници или документи. Най-често са квадратни или правоъгълни с капак и двойно закопчаване на катарамите. Цветовата гама най-често в кафявите нюанси. Използват се най-често в академичните среди.

Дамски чанти тип клъч

Дамски чанти тип клъч
Дамски чанти тип клъч – GabyModa

Идеални са за вечерни поводи като вечери, клубове или по-официални поводи. Срещат се в много форми, размери, цветове и материали. Най-често са от кокетни и крещящи мъниста и камъни, които могат да отговорят на всеки бюджет. Техния недостатък, е ограничения обем от пространство, което има за Вашите важни вещи. Може да поберете само най-важните неща, като ключове, карти и телефон.

Дамски чанти тип кофа

Дамски чанти тип кофа
Дамски чанти тип кофа – GabyModa

Името им произлиза от формата им. Обикновено са с две дръжки и една дълга презрамка за през тялото. Тези дамски чанти са големи, могат да поберат всичките ви неща, но същевременно са сладки и модни. В повечето случаи са изработени от твърда кожа, което ги прави здрави в дългосрочен план, но и малко по-тежки.

Дамски чанти Hobo

Дамски чанти Hobo
Дамски чанти Hobo – GabyModa

Носят се през рамо и имат уникален силует наподобяващ полумесец или трапец. Имат една дръжка и извито закопчаване с цип. Вариациите в трапецовидна форма, имат две дръжки и закопчаване с пресова шпилка. Чантите Hobo са добре известни със своята практичност и шикозна естетика.

Раници

Раници
Раници – GabyModa

Безспорно, това е най-практичния вариант на дамските чанти. Идеални са за тези, които искат да имат свободни ръце. Те могат да варират по размер, но обикновено са много по-малки от типичната раница. Въпреки, че това е най-небрежния вариант на дамските чанти, се предлагат и в много елегантни и дизайнерски версии.

Дамски чанти крокодил

Дамски чанти крокодил
Дамски чанти крокодил – GabyModa

Предлагат се, както в естествени, така и в изкуствени кожи от крокодил, питон и изцяло черни тонове. С екстравагантния си вид придават лукс към външния Ви вид. Ето няколко хитови модели от Bottega Veneta, Chloe и Lanvin.

Дамски чанти за китка

Дамски чанти за китка
Дамски чанти за китка – GabyModa

Името им идва от това, че се носят на китката, посредством накитник. Приличат много на портфейлите, но много по-удобни и функционални. Имат сходства в размерите и дизайна. Предимството им е, че докато са закачени на китката Ви, ръката Ви е свободна.

Въпреки, че дамските чанти са на първо място практични, те могат и да се използват и като модерен аксесоар и завършек към облеклото. Не се страхувайте да експериментирате с различните им варианти, за да разбере, кои работят най-добре за Вас. Намерете правилна според нуждите, стилът и начина на Ви на живот в нашия подбран онлайн каталог с дамски чанти.