Дамски клинове - блог
31окт.

Защо дамски клинове?

В последно време дамските клинове стават много актуални сред дамите, защото изглеждат секси и същевременно са удобни, достъпни и лесни за поддръжка. Тази година е поредната, в която дамските клинове са тук. Повечето холивудски звезди носят клинове, сигурно и Вашите колежки и приятелки, а Вие? Дамските клинове водят началото си от мъжкия гардероб. Те са просто по-дебели чорапогащници без пети. А пък чорапогащниците са си бельо. В близкото минало само балерини или малки момичета носеха дамски клинове, слава богу днес не е така. Нека започнем с това, че дамските клинове не са панталони. Голям брой жени използват дамските клинове като разновидност и алтернатива на скини денима. По правило дамските клинове влизат в употреба, когато спортуваме, но не е подходящо да подчертаваме формите, например, докато се разхождаме в мола. Това разбира се не означава, че трябва да ги носим само с поли и панталони. Означава, че каквото и да облечем, трябва да подчертаем дамския клин като аксесоар или допълнение, а не като основна дреха.

Как да носим дамски клинове?

Дамски клинове 1
Дамски клинове – GabyModa

Как да ги съчетаем? Може би, с къса пола? Много добра комбинация е с къса пола, като обуете равни обувки, боти или ботуши. По този начин, няма да се притеснявате от много късата дължина на полата, няма да Ви е студено през зимните месеци и разбира се е доста комфортно през целия ден. Същото условие важи и за роклите. Зимните дамски клинове помагат на някои от летните ни дрехи да влезнат в гардероба ни и през зимата.
Дамски клинове може да носим и с блузон и туника.

Дамски клинове 2
Дамски клинове – GabyModa

Комбинацията е мултифункционална – можем да отидем на кафе, кино или пък просто да четем книга в къщи. Единственото правило е горната дреха да стига до бедрата, за да не изглежда, че сте облечена на половина. Горната дреха трябва да е макси, а не мини.

Дамски клинове 3
Дамски клинове – GabyModa

Друга актуална комбинация на дамските клинове е с риза и колан на кръста. Може да завършите с ботуши или боти с височина до глезена. За връхна дреха може да заложите на блейзер. Този аутфит е пак многофункционален, подходящ и за офиса.
Относно дължината, тя трябва да стига до глезена. Ако е по-къс ще изглеждате оптически по-ниска и ще Ви е студено на глезените, а пък ако е по-дълъг ще стои набръчкан.
Относно цветовата гама, бъдете внимателни със светлите тонове, защото могат да Ви направят оптически по-пълна. Препоръчваме черно, сиво, кафяво, тъмнолилаво или тъмносиньо. И все пак, ако имате самочувствие и нужните данни пробвайте червения цвят и допълнете с черна пола и ботуши.

Спортни дамски клинове

Дамски клинове 5
Дамски клинове – GabyModa
Дамски клинове 4
Дамски клинове – GabyModa

Предни няколко години във фитнеса нямаше модни тенденции и всички се обличаха в черно. Днес се наблюдава сезонност и при спортните дамски клинове. Модните дизайнери активно се опитват да размият границата между спортния и ежедневния гардероб.
Инвестирайте в дамски клинове, които са плътни и по време на навеждане не прозират и не очертават несъвършенствата като целулита. Тъканта трябва да е здрава, бързосъхнеща, устойчива на миризми. Ако сте в по напреднала възраст, залагайте на черно, бяло или сиво. По-младите трябва да са по смели с ярки жизнени цветове, които говорят на околните. Дамски клинове с геометричен принт или послания, също са подходящи.

Кога и къде да не носим дамски клинове?

Отговорът е: на сватби, официални събития, интервюта за работа и др. Внимавайте, защото повечето дамски клинове имат способността да преобръщат официалното облекло в обикновено. Дори коктейлни рокли с гол гръб биха изглеждали ежедневни при комбинация с дамски клинове.
Ако работната Ви среда позволява, дамските клинове могат да допълнят Вашия стил. Но разбира се трябва да се съобразите с определени правила. На първо място, избирайте дамски клинове от по-качествени материали и изработка, като кожа или деним. Цветните принтове, ярките цветове и апликации не са за предпочитане. Тъмните нюанси или монохром ще Ви докарат една по-формална визия. И не на последно място, горната дреха трябва да стига до бедрата и да затваря ханша. Най-добре е и горната дреха да е в черно-бялата гама или пастелни цветове.
Поддръжка дамски клинове
Дамските клинове не са бельо, но не са и панталони, за това могат да се перат по често. Може да ги перете в пералня, но е хубаво да използвате торбичка, която ще ги защити от разтягане и деформиране. Най-често използваните материали за направата на дамски клинове са изкуствените като полиестер и еластан. По-рядко се срещат памучни или с примеси на памук. Това дава индикация, че трябва да внимавате със сушенето, защото обработени с топла струя въздух, те губят еластичност.
Любимите ни дамски клинове са едни от най-противоречивите дрехи в нашия гардероб. Този артикул успя да покори сърцата на милиони жени по света, като в същото време успя да си спечели и ярки противници. Например в някои католически местности, където са по-консервативни и набожни, на дамските клинове не се гледа с добро око. Акцента, който дава върху дамската фигура е неприемлив за затворените католически общества. За наша радост тук не е така.
Разгледайте нашите предложения за дамски клинове и изберете най-подходящия за Вас.